Elon Musk büszkélkedett, hogy kevesebb a gyűlöletbeszéd a Twitteren, de a christchurchi mészárlásról terjedő videót nem vették észre

külföld
2022 november 28., 7:58
comments 5

Az új-zélandi miniszterelnöknek, Jacinda Ardernnek kellett szólnia az Elon Musk vezette Twitternek, hogy szedjék le a 2019-es christchurchi mészárlásról készült videót, ami a napokban kezdett újra terjedni a platformon.

A neonáci, ausztrál származású Brenton Tarrant 2019 márciusában 51 embert ölt meg két mecsetben az új-zélandi Christchurchben, a mészárlást pedig élőben közvetítette a Facebookon.

Jacinda Ardern szóvivője szerint a Twitter automatizált jelentési funkciója nem észlelte a tartalmat károsnak. Miután több felhasználó is jelentette a tartalmat, és az új-zélandi kormány jelentést tett, a Twitter másnapra eltávolította.

A Twitter új tulajdonosa, Elon Musk nemrég büszkélkedett azzal, hogy a gyűlöletbeszéd egyharmadával csökkent, amióta ő a főnök. Valójában viszont a moderátorok nagy részét és emberi jogi csapatokat bocsátottak el a cégtől, és mostanában igencsak meggyűlik a bajuk a foci világbajnokság körüli rasszista posztok eltüntetésével. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt