Nyert a bíróságon az a francia férfi, akit azért rúgtak ki, mert nem volt elég „szórakoztató”

külföld
2022 november 28., 7:40
comments 14

Franciaország legfelsőbb bírósága mondta ki végül, hogy jogtalanul bocsátották el egy franciaországi tanácsadó cégtől azt a férfit, akit állítólag azért rúgtak ki, mert nem volt elég „szórakoztató” a munkahelyén.

A férfit 2015-ben bocsátották el a Cubik Partners névre hallgató cégtől, miután nem volt hajlandó részt venni olyan hétvégi céges eseményeken, amelyekre a férfi ügyvédei szerint „túlzott alkoholizmus” és „promiszkuitás” volt jellemző.

A kirúgott férfi szerint a cég „szórakoztató” kultúrája valójában „megalázó és tolakodó” volt, állítólag kötelezték arra, hogy ossza meg az ágyát egy másik alkalmazottal a céges rendezvények alatt, de durva becenevekről és szexszel kapcsolatos gúnyolódásokról is beszámolt ezeken felül.

A bíróság most kimondta, hogy a kirúgott férfit megilleti a „véleménynyilvánítás szabadsága”, illetve hogy a hétvégi rendezvényeken való részvétel megtagadása „alapvető szabadság” a munkaügyi és emberi jogi törvények szerint is, és nem indokolja az elbocsátását.

A bírósági dokumentumok szerint a férfit 2011-ben vette fel vezető tanácsadóként a cég, majd 2014-ben léptették elő, de 2015-ben elbocsátották „szakmai alkalmatlansága” miatt, pontosabban azért, mert nem tartotta be a cég „társasági értékeit”. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt