Több tízezren vonultak Mexikóvárosban az utcán az elnök melletti szimpátiatüntetésen

külföld
2022 november 28., 8:38
comments 1

Több tízezren vonultak Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnökkel vasárnap egy hatalmas szimpátiatüntetésen Mexikóváros központjában, hogy így fejezzék ki támogatásukat az elnök mellett a 2024-es általános választások előtt – írja a Reuters.

photo_camera Fotó: DANIEL CARDENAS/Anadolu Agency via AFP

„Mexikót többé nem oligarchia irányítja, most már demokrácia van, a prioritás pedig a szegények” – mondta Lopez Obrador, akinek kormánya az elmúlt négy évben megemelte a minimálbért, és javaslatuk szerint 2023-ban is tovább emelik 20 százalékkal.

Az AFP beszámolójában arról írnak, hogy az ellenzék szerint sokakat kényszerítettek a szimpátiatüntetésre és arra, hogy támogassák az elnököt, mert csak így kapnak pénz a kormánytól. Az ellenzék emellett azt állítja, hogy a felvonuláson résztvevők többségét buszokkal szállították Mexikó különböző tartományaiból Mexikóvárosba, ezt pedig az önkormányzatok szervezték meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt