Egy ismert ukrán író holttestét is megtalálták az izjumi tömegsírban

háború
2022 november 29., 17:58
comments 1

Volodimir Vakulenko ukrán író holttestét is megtalálták a nemrég feltárt izjumi tömegsírban, írja a Meduza. Vakulenkót erőszakkal hurcolták el otthonából nyolc hónappal ezelőtt, most DNS-vizsgálattal azonosították.

Szeptemberben mintegy négyszázötven holttestet fedeztek fel egy tömegsírban a felszabadított Izjumnál. Vakulenko apja októberben elment a rendőrségre bejelentést tenni, mert biztos volt benne, hogy fia a tömegsírban van eltemetve.


Vakulenko – aki versesköteteket és gyerekkönyveket írt – márciusban tűnt el, amikor az orosz csapatok elfoglalták Izjum város egyik településrészét, ahol élt. Apja a rendőrségnek azt mondta, az orosz hadsereg március 23-án feldúlta a házukat, fiát elhurcolták, kihallgatták, brutálisan megverték, majd elengedték. Másnap azonban egy „Z” jelzésű autó érkezett a házuk elé, amelybe erőszakkal betuszkolták az írót, ezután már senki sem látta élve.

Az ukrán rendőrség emberrablás miatt indított eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt