Ismeretlen okból egy kórház intenzív osztályára került Marija Kalesznyikava fehérorosz ellenzéki politikus

POLITIKA
2022 november 29., 18:47
comments 4

Intenzív osztályra szállították Marija Kalesznyikava bebörtönzött fehérorosz ellenzéki politikust, aki vezető szerepet vállalt a tavalyelőtti rendszerellenes tüntetéseken, írja a Reuters nyomán az MTI. A politikus egyelőre ismeretlen okok miatt van kórházban.

photo_camera Marija Kalesznyikava, a belarusz ellenzék egyik vezére Fotó: Evgeny Odinokov/Sputnik via AFP

A fehérorosz bíróság a hatalom megszerzése érdekében szervezett összeesküvéssel, állambiztonságot veszélyeztető akciókra való buzdítással és szélsőséges szervezet létrehozásával vádolta meg a most negyven éves ellenzéki politikust, majd tavaly szeptemberben tizenegy év börtönbüntetésre ítéltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt