Már több mint 100 milliárd dollár az ukrán államadósság

PÉNZ
2022 november 29., 15:23
comments 2

Ukrajna államadóssága meghaladta a 100 milliárd dollárt, jelentette kedden a Korrespondent az ukrán Pénzügyminisztérium november végi adataira hivatkozva. Októberben Ukrajna államadóssága 5 milliárd dollárral nőtt 103 milliárdra.

A lapnak egy adó- és pénzpolitikai szakértő azt mondta, az államadósság októberi növekedésének legfőbb oka, hogy a költségvetési hiány orvoslására az ukrán államnak hiteleket kellett felvennie: Ukrajna októberben 2 milliárd eurós pénzügyi támogatást kapott az Európai Uniótól, 550 millió eurót az EIB-től, 1,3 milliárd dollárt az IMF-től, 500 millió dollárt a Világbanktól – kedvezményes feltételekkel.

Múlt héten Ukrajna 4,5 milliárd dolláros támogatásról szóló megállapodást írt alá az Egyesült Államokkal, a befolyó összeget nyugdíjfizetésre és szociális segélyekre fordítják.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt