Olena Zelenszka szerint fegyverként használják a nemi erőszakot a háborúban, nyíltan és szisztematikusan

nők elleni erőszak
2022 november 29., 17:28
comments 11

A szexuális erőszak megelőzéséről szóló nemzetközi konferencián járt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka Londonban, írja az Al Jazeera. Az ukrán „first lady” arról beszélt, hogyan használják a háborúkban

fegyverként a nemi erőszakot, nyíltan és szisztematikusan, és hogyan követnek el erőszakot és más szexuális bűncselekményeket az orosz hadsereg tagjai is az orosz-ukrán konfliktus során. Zelenszka szerint az orosz katonák nyíltan dicsekszenek a nemi erőszakkal a családtagjaiknak is.

„A szexuális erőszak a legkegyetlenebb és legállatibb módja annak, hogy hatalmat gyakoroljunk valaki felett”,mondta Volodimir Zelenszkij felesége, kiemelve: a háborús nemi erőszak áldozatainak háborús időkben még nehezebb beszélniük arról, ami éri őket, mivel „senki sem érzi magát biztonságban”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt