Orbán megint megígérte, hogy jövőre döntenek a finnek és a svédek NATO-csatlakozásáról

POLITIKA
2022 november 29., 14:41
comments 27

Twitteren is megígérte Orbán Viktor Sanna Marin finn kormányfőnek, hogy az Országgyűlés a következő ülésszak elején dönt a finnek és a svédek NATO-csatlakozásáról. Erről mondjuk már korábban is volt szó, de eddig nem lett belőle semmi.

Marin nem először és nem másodszor kéri Törökországot és Magyarországot, hogy ratifikálják Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, de egyelőre hiába. A finn miniszterelnök a héten az YLE közszolgálati rádiónak azt mondta, ha legközelebb találkozik Orbánnal, megkérdezi tőle, hogy

a NATO-ratifikáció késleltetése összefüggésben van-e az uniós források befagyasztásával.Orbán Marin szavaira is reagált a Twitterren: posztjában „igaz barátjának” nevezi a finn miniszterelnököt, és tagadja, hogy bármikor is összekötnének bármilyen ügyet az uniós forrásokkal. „Ez más ügyek mellett Finnország NATO-csatlakozására is érvényes. A magyar kormány ezt támogatja, és az Országgyűlés napirendre tűzi a kérdést, ahogy megkezdődik a 2023-as ülésszak” – írta a magyar miniszterelnök.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.