Tokióban bujkálhat a kínai Alibaba milliárdos alapítója, aki feldühítette Hszi Csin-ping elnököt

TECH
2022 november 29., 19:58
comments 6

Jelentések szerint Tokióban bujkálhat családjával Jack Ma, az Alibaba milliárdos alapítója, aki korábban élesen bírálta a kínai pénzügyi felügyeletet, miután az állam gyakorlatilag ellehetetlenítette a nagy technológiai cégeket és a legbefolyásosabb- leggazdagabb üzletembereket, írja a Guardian.

Ma 2020-ban, egy sanghaji eseményen is kritizálta a kínai hatóságok hozzáállását a technológiai nagyvállalatokhoz, és nyilatkozataival állítólag feldühítette a kínai kormányfőt. A lap szerint a Nikkei japán médiavállalat tulajdonában álló Financial Times fedte fel kedden, hogy az üzletember közel hat hónapja Tokióban él a családjával,

rendszeresen jár síelni, de utazik is – az Egyesült Államokba és Izraelbe.

photo_camera Forrás: AFP

Jack Ma valaha a világ leggazdagabb embere volt. Nettó vagyona a becslések szerint több mint felére, 50 milliárd dollárról 21 milliárdra csökkent az elmúlt években, miután a kínai hatóságok akcióba lendültek az óriáscégek, köztük az Alibaba ellen is. Közben az üzletember eltűnt a nyilvánosság elől, és csupán egy rövid videó erejéig tűnt fel tavaly év elején.

A hatóságok 2020-ban blokkolták az Alibaba online fizetési leányvállalata, az Ant Group 34 milliárd dolláros tőzsdére lépését, hónapokkal később pedig az Alibaba rekordösszegű, 2,8 milliárd dolláros bírságot kapott „versenyellenes gyakorlat” miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt