A könnyeikkel küszködve álltak kamera elé a kirúgott karinthys tanárok

oktatás
2022 november 30., 16:20
comments 22

Hat tanárt rúgtak ki a Karinthy Frigyes Gimnáziumból, köztük végzős diákok osztályfőnökét is. Közülük öten a 18. kerületi önkormányzat kamerája elé álltak:

Pfeiffer Norbert (középen) azt mondta, hogy jobbítani szerették volna az oktatást, tanítani szerettek volna, és ezt nem tehetik mostantól. Azt mondta:

„Nem tudom, hogy mi lesz holnaptól, nem tudom, hogy mi lesz a diákjainkkal, nem tudom, hogy ki fogja őket felkészíteni az érettségire, a továbbtanulásra, az életre, azt tudom csak, hogy nem hagyhattuk szó nélkül, hogy az ő jogaikat sárba tiporják.”

Egy másik tanár azt mondta, negyed órája búcsúzott el az osztályától, nem tud mit mondani, még nem fogta fel a kirúgást.

Velényi Dóra azt mondta: „Velényi Dóra vagyok, 22 évig tanítottam ebben az intézményben, itt kezdtem a pályámat, és úgy tűnik, hogy itt fejeztem be.”

Rábai János magyar- és médiaszakos tanár, egy végzős osztály osztályfőnöke azt mondta: „Nem fogom abbahagyni, hanem ki fogok állni önmagamért és a diákjaimért is, és mindenkit arra kérek, hogy ezt tegye meg, mert ez így nem mehet tovább.” Azt mondta:

„Ez szörnyű. Szeretném, hogy tudják azt, hogy itt nem olyan tanárok vannak, akik fel akarják forgatni a rendszert. Nem olyan tanárok vannak, akik nem szeretnek tanítani. Mi igenis szívvel-lélekkel szeretnénk tanítani. Én ezt terveztem életpályának, és a saját országom vág el ettől.”

A tanárok elmondták, hogy ők és diákok közül is sokan sírva fogadták a hírt. A tanárok a videóban az esti tüntetésre hívták az embereket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt