Betilthatják Romániában a csíki sörösök által forgalmazott medveürülék-konzervet

külföld
2022 december 01., 19:08
comments 19

Betilthatja a fogyasztóvédelmi hatóság a csíkszentsimoni Lixid Project Kft. által forgalmazott Eredeti Székely Medve Trutyit, ami állítólag 100 százalékban medveszart tartalmaz, írja a Maszol. Ez az a cég, amely a „tiltott” csíki söröket és chipseket is gyártja.

A B1 csatorna egyik műsorában hangzott el, hogy Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője egy kézdivásárhelyi bárban talált rá a termékre, és az Országos Fogyasztóvédelem (ANPC) vezetője szerint nem kizárt, hogy annak bevonására kényszerítik a gyártót, ha nem tisztázza meggyőzően, hogy mi van benne.

„A fogyasztói kódex világossá teszi, hogy nem lehetnek olyan termékeink, amelyek veszélyeztetik a fogyasztók egészségét, úgy gondolom, semmilyen élőlény ürülékével való játék nem ajánlott és veszélyes az egészségre” – mondta az ANPC vezetője, aki azt is felemlegette, hogy a forgalmazó céget a múltban más jogsértések miatt is szankcionálták, mert a csipszes zacskóira Székelyföld volt ráírva mint a termékek származási országa, ami miatt megbüntették. Ekkor kapták a termékek ironikus módon a Tiltott jelzőt.

A csikisor.hu internetes oldal szerint az Eredeti Székely Medve Trutyi „vadon, természetes környezetben élő medvéktől származó, frissen, melegen csomagolt BIO, kézműves termék”, melynek összetétele „100% erdélyi barnamedve ürülék”. A termék egyébként Magyarországon is rendelhető 3450 forintért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt