Hangfalakba bújtatott menekülteket akart átcsempészni a határon

bűnügy
2022 december 01., 09:03
comments 7

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 februárjában 400 euróért cserébe szállított volna üres hangfal ládákba rejtve Szerbiából Bécsbe menekülteket egy furgonnal. A vádlott még iparkamarai okmányt is kiállíttatott a szállítandó hangfalakra.

Február 26-án este Kikinda közelében egy tettestársa a furgonba egymásra bepakolt hangfalak közül az alsókba elbújtatott hét indiai állampolgárt. A furgont vezető férfi aztán elindult a hangfalakba rejtett emberekkel a szerb-magyar határra, ahol a feltorlódott kocsisor miatt csak másnap reggel hétkor ért csak az ellenőrző ponthoz. Az autót átvizsgálták a pénzügyőrök, és megtalálták a menekülteket, akik addigra órák óta magzatpózban kuporogtak a hangfalládákban.

Az elkövetőt a járási ügyészség „a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészéssel” vádolja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt