Holtan találtak egy floridai orvost, akit azzal gyanúsítottak, hogy megerőszakolta benyugtatózott betegeit

külföld
2022 december 01., 11:16

Két nő azt állította, hogy egy orvos, Eric Salata elkábította és megerőszakolta őket floridai klinikáján. Az 54 éves férfi holttestére hétfőn találtak rá egy erdőben. Fején lőtt seb volt, teste mellett egy fegyvert hevert. Egyelőre az a legvalószínűbb, hogy öngyilkos lett - írja a Guardian.

A rendőrség november 21-én tartóztatta le Salatát. A gyanú szerint az orvos nyugtatóval, tequilával és nevetőgázzal kábította el a nőket szépészeti klinikáján, majd megerőszakolta őket. Egy héttel később óvadék ellenében kiengedték. Salata úgy távozott otthonából, hogy nem vitt magával se pénzt, se hitelkártyát, otthagyta jegygyűrűjét is - közölte a helyi WINK-TV a rendőrségi jelentésre hivatkozva.

A férfit a bíróság korábban nyomkövető bokaperec viselésére kötelezte.

Az egyik nő, aki feljelentette Salatát a rendőrségen, azt mondta, hogy amikor magához tért egy szépészeti beavatkozás után, azt látta, hogy a férfi épp orális szexet végez rajta. Ismét elvesztette az eszméletét, majd arra ébredt, hogy Salata megerőszakolta.Az 51 éves nő elmondta, hogy Salata tequilát, Xanaxot és nevetőgázt adott neki.

Egy másik, 72 éves nő azt mondta, hogy őt is így erőszakolta meg az orvos, neki a támadástól zúzódások keletkeztek az ajkán. A rendőrség szerint mindkét esetben csak Salata volt az egyetlen egészségügyi szakember a szobában.

A nyomozók kétrendbeli, fizikailag magatehetetlen személy elleni szexuális erőszakkal vádolták Salatát, és december 19-re tűzték ki a tárgyalását. Ha elítélik, hattól harminc évig terjedő börtönbüntetés várt volna rá.

A címlapkép illusztráció, készítette: Daderot

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.