Kétnapos rendkívüli szünet lesz a Vörösmarty Gimnáziumban

oktatás
2022 december 01., 08:44
comments 6

„Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tantestületünk 90%-a megtagadta a mai és a holnapi napon a munka felvételét, mert elfogadhatatlannak tartja Törökné Pethő Erzsébet kollégánk munkaviszonyának megszüntetését” - írja a Vörösmarty Mihály Gimnázium tantestülete a szülőknek küldött levelében.

photo_camera Virrasztás az oktatásért Vörösmarty Gimnáziumban szeptemberben. Fotó: Németh Dániel/444

Az iskolavezetés december 1-jén és 2-án rendkívüli szünetet rendelt el, mert nem lehet megszervezni a tanítást. „A továbbiakról később adunk tájékoztatást” - zárják a levelet.

Válaszul a nyolc pedagógus kirúgására, december 1-től több iskolában polgári engedetlenségbe kezdenek, a lista folyamatosan frissül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt