Nem lesz tanítás pénteken a Kőbányai Szent László Gimnáziumban, annyi tanár engedetlenkedik

oktatás
2022 december 01., 18:34
comments 3

Nemcsak a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban marad el pénteken a tanítás, hanem a Kőbányai Szent László Gimnáziumban is. A szerdai kirúgások hírére ugyanis csütörtökön 37 tanár kezdett polgári engedetlenségi akcióba, péntekre pedig már 60-an jelezték az iskolából, hogy ugyanezt tervezik, ami a tantestület mintegy háromnegyede. Az intézményvezető emiatt tanítás nélküli munkanapot rendelt el péntekre.

photo_camera Az első engedetlenek a Kőbányai Szent László Gimnázium előtt 2022. február 14-én. Fotó: Szász Zsófi

A Kőbányai Szent László Gimnázium az elsők között kezdett polgári engedetlenségi akciókba idén februárban, miután a kormány rendeletben korlátozta a sztrájkjogot. Szász Zsófi riportot is készített velük akkor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt