Petíciót indított a Történelemtanárok Egylete az elbocsátott pedagógusok visszahelyezésére

oktatás
2022 december 01., 16:51
comments 3

A Történelemtanárok Egylete petíciót indított a SzabadaHang felületén, amelyben érdemi tárgyalást, és az elbocsátott pedagógusok visszahelyezését követelik, írják közleményükben.

A Pintér Sándornak címzett petíciójukban kiemelik, hogy “Szolidárisak vagyunk valamennyi elbocsátott kollégával, követeljük visszavételüket! Ideje lenni tanulni a történelemből. A rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket.”

Az akcióhoz pár óra alatt csatlakozott a:

  • Magyartanárok Egyesülete,
  • Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete,
  • Civil Közoktatási Platform,
  • Szülői Hang
  • Szülői Összefogás Közösség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.