Videón, ahogy megszökik öt oroszlán egy sydneyi állatkertből

ÁLLAT
2022 december 01., 07:05
comments 1

A sydneyi Taronga állatkert nyilvánosságra hozta a videót, amin az látható, hogy hogyan szökött meg öt oroszlán november elején a számukra elkülönített területről. A négy kölyök és egy felnőtt hím oroszlán először kiszakította a kerítést, majd átpréselte magát rajta.

Az állatkertet akkor lezárták, és „egyes kódú” riasztást adtak ki. A személyzet és a látogatók menedékbe vonultak, amíg az oroszlánokat vissza nem vitték a ketrecükbe.

link Forrás

A felvételeken látható, hogy az oroszlánok a szökés után a kerítéshez közel maradtak. Maya, a nőstény oroszlán nem vett részt az akcióban, ő végig a ketrecben maradt. A kölykök, Luzuko, Zuri, Khari, Malika és a felnőtt Ato mind megtalálták a kiutat. Az állatkert közleménye szerint nyugodtan sétálgattak, mielőtt megpróbáltak volna maguktól visszatérni a ketrecükbe.

„Az öt oroszlán nyugodtan vizsgálódott a helyükhöz közel, mielőtt aktívan megpróbáltak volna visszatalálni a kerítés alatt, amikor Maya oroszlánlány és az állatgondozók hívogatni kezdték őket” - közölte az állatkert csütörtökön.

„A kölykök és Ato többször is megpróbáltak visszatérni a ketrecükbe. Az egyik hím kölyök, Luzuko volt az első, akinek ez sikerült. Őt nem sokkal később követte Zuri és Khari is. Az állatgondozók bátorításával Atonak is sikerült visszajutnia” - írják. Malika kölyköt a mentőcsapatnak kellett elkábítania, és ezt követően szállították vissza a ketrecébe.

Az esetet vizsgálják, az állatkert közölte, hogy egy „független, szakértő igazságügyi mérnök” részletesen megvizsgálja a kerítés meghibásodását és a „bonyolult hálós kerítésrendszert”. Az oroszlánok a felülvizsgálat eredményéig nem térnek vissza az eredeti helyükre.

A Tarongában ritkán szöknek meg állatok, de a gondozók állítólag felkészültek az ilyen esetekre, és ha szükséges, altatószeres nyílpisztolyokat és hálókat is használnak az állatok elfogására. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.