Az orosz agresszió elpusztította az oroszbarát politikát az orosz nyelvű délkelet-ukrajnai régiókban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak háború
2022 december 02., 18:58
comments 13

Az Oroszország által 2022. február 24-én elindított totális ukrajnai háború több szempontból is éppen fordított következményekkel sújtotta az agresszort ahhoz képest, amit várt ettől a művelettől. Vlagyimir Putyin sokszor hangoztatott geopolitikai szempontjai mellett az oroszok célkitűzései között volt a délkelet-ukrajnai megyék orosz anyanyelvű – egyúttal részben orosz identitású, de többségében feltétlenül oroszbarátnak mondható – lakosságának úgymond „felszabadítása” a kijevi „nacionalista rezsim” uralma alól. Hogy ezt az eredeti szándékok szerint a regnáló politikai vezetés megbuktatásával, elüldözésével, megsemmisítésével – azaz puccsal – akarták-e elérni kezdetben, vagy eleve a Novorosszija néven is emlegetett régió megszállásával és annektálásával, az nem egyértelmű.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt