Véres állatszemeket küldtek nyolc ukrán követségnek, köztük a magyarországinak is

háború
2022 december 2., 20:14
comments 17

Nyolc európai ukrán nagykövetség - köztük a magyarországi is - csomagot kapott ismeretlen feladótól, benne véres állatszemekkel, közölte az ukrán külügyminisztérium nyomán a BBC. Magyarország mellett Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Horvátországban, Ausztriában és Spanyolországban postáztak állatszemeket az ukrán követségeknek, konzulátusoknak, ugyanazon a napon. Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter

„jól megtervezett terror- és megfélemlítési kampánynak” nevezte az esetet.Az utóbbi napokban megszaporodtak az ukrán diplomáciai szervek elleni incidensek: két nappal ezelőtt levélbomba robbant a madridi ukrán nagykövetségen, egy ott dolgozó megsérült. Az ukrán külügy szóvivője, Oleg Nikolenko Facebook oldalán tegnap arról beszélt, valakik megrongálták Ukrajna vatikáni nagykövetségének épületét, a washingtoni ukrán konzulátus pedig egy Ukrajnát bíráló cikk fénymásolatát tartalmazó levelet kapott.

Egyelőre nem bizonyított, hogy az eseteknek köze lenne egymáshoz. Megkérdeztük a Külügyminisztérium sajtóosztályát, valóban érkezett-e hozzájuk ilyen csomag. Ha választ kapunk, cikkünket frissítjük.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt