A szokásosnál melegebb volt itthon a november

időjárás
2022 december 03., 07:09

A szokásosnál melegebb és átlagosan csapadékos volt az idei november - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán.

A november országos átlagban 1,0 fokkal volt melegebb az 1991-2020-as évek átlagánál, ezzel a 29. legenyhébb volt 1901 óta. A nagyon száraz október után novemberben több csapadék esett, országosan a sokévi átlagnak megfelelő mennyiséget mértek. A Dél-Dunántúlon az érték 60-80 milliméternyi volt, míg északkeleten többfelé 20 milliméternyi alatt maradt.

A meteorológiai szolgálat elemzése szerint november 30-ig a 2022-es csapadékmennyiség 419 milliméternyi volt, 1 milliméterrel maradt el a 20. század kezdete óta legszárazabb 2011-es év értékétől. A 2011-es 420,2 millimétert december 2-án, pénteken múltuk felül. Kitértek arra, a csapadék idei mennyisége a Dunántúlon egyre nagyobb területen eléri az 500 milliméternyit, míg az Alföld középső részén 300 milliméternyi alatt van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.