December 8-án a pedagógusok ismét beszüntetik a munkát országszerte

oktatás
2022 december 03., 19:23
comments 45

A Klebelsberg Központ előtt tartott szombati tüntetésen jelentették be a szervezők, hogy a következő országos sztrájknapot 2022. december 8-ára, csütörtökre hirdetik meg.

Tanárok tüntetése március közepén.
photo_camera Tanárok tüntetése március közepén. Fotó: Kiss Bence/444

„Legyen általános a közoktatás területén a munkabeszüntetés, nevezzük azt sztrájknak vagy polgári engedetlenségnek. Pedagógusok, szervezkedjetek! Szülők, álljatok mellénk! A diákokat nem kell biztatni”

- mondta Nagy Erzsébet a PDSZ-től. A pedagógus-szakszervezetek, vagyis a PDSZ és a PSZ azt kérik a szülőktől, segítsék azzal a munkabeszüntetést, hogy aki teheti, aznap nem küldi a gyerekét iskolába, óvodába, így ugyanis a sztrájk alatt nem kell a őket sem felügyelni, sem tanítani (ami a módosítás következtében a törvény által előírt még elégséges szolgáltatás). Ha pedig nincs tanítás, akkor a szülőnek nem kell hiányzást igazolnia sem.

A következő tüntetés az oktatáásért december 9-én lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.