Az Óbudai Gimnáziumban és a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban is ülősztrájkoltak a diákok

oktatás
2022 december 5., 11:31
comments 3

December 5-én 11:00-tól 11:45-ig ülősztrájkoltak az Óbudai Gimnázium diákjai, „mivel a tankerület, valamit a vezetőség a tanárokat és a diákokat is fenyegeti az oktatás ügye melletti kiállásért.” Szegeden a Deák Ferenc Gimnáziumban csatlakoztak a tanulók a tiltakozásokhoz.

photo_camera 45 percig ülősztrájkoltak az Óbudai Gimnázium tanulói. Fotó: Olvasónk
photo_camera Sztrájkoló diákok a szegedi Deák gimiben. Fotó: Olvasónk

Egész napos ülősztrájkot tartanak ma a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban és a 8. kerületi Fazekas Mihály Gimnáziumban is, ahonnan videónk is van a több száz diák megmozdulásáról.

A Nemes Nagy Ágnes Szakgimnáziumban pedig a tanárok akcióztak, országszerte több mint 900 pedagógus vállalt szolidaritást a kirúgott tanárokkal, ki sztrájkkal, ki polgári engedetlenséggel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt