Három településen is időközi választást tartottak vasárnap

belföld
2022 december 05., 05:37
comments 4

Három magyarországi településen választottak új polgármestert vasárnap: a Vas megyei Kisunyom, a Pest megyei Szentlőrinckáta és a Fejér megyei Pázmánd élére került új ember, írja az MTI.

Kisunyomban azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi polgármester lemondott tisztségéről. Itt Szita Tímea független jelölt győzött. Szentlőrinckátán a szintén független Nagy István nyert mint egyetlen jelölt, miután az előző polgármester, Szabó Viola szeptemberben családi és egészségügyi okok miatt lemondott. Szentlőrinckáta volt az a település, amely közel hét éve majdnem kicsekkolt Pest megyéből, de az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett a népszavazás, ami arról döntött volna, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez csatlakozzon-e a Pest megyei település - így maradtak.

Pázmándon pedig Böjte Richárd - szintén független - lett a polgármester. Itt azért volt szükség új szavazásra, mert a korábbi képviselő-testület szeptemberben úgy döntött: feloszlik, mert a képviselők többsége nem tudott együtt dolgozni a korábbi polgármesterrel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.