Hat év után sikerült elérnie Juhász Péternek, hogy tegyen közzé helyreigazítást a róla hazugságokat állító TV2, de a lényeg így is kimaradt belőle

tévé
2022 december 05., 06:17
comments 22

Hat év után is csak hiányosan igazította helyre magát a TV2 Juhász Péterrel szemben, miután a Tényekben húsznál is több adásban terjesztettek hazugságokat az akkor még ellenzéki politikusról, írja a Media1.

A TV2 hírműsora, a Tények 2016-ban és 2017-ben húsznál is több különböző adásában terjesztett hamis híreket az akkor még politikusként, az Együtt alelnökeként tevékenykedő Juhász Péterről, leginkább a Portik Tamáshoz fűződő állítólagos kapcsolatáról. Az állításokról végül bírósági ítélet mondta ki, hogy nem igazak, de Juhász pereket nyert az őt családon belüli erőszakkal is vádló Riposttal, az Origóval és tizenhárom KESMA-hoz tartozó kormánylap 104 cikkével szemben is.

photo_camera Váczi Gergő a TV2 hírműsorában, a Tényekben Forrás: TV2 / Tények

Juhász a Media1-nek azt mondta, ugyan a pereket már jogerősen is megnyerte, végrehajtást kellett kérnie a TV2 ellen, mert a hat év után kiperelt helyreigazításban

nem mondják el, hogy helyreigazításról van szó, de több esetben nem hangzik el Juhász neve, és az sem, hogy megsértették a jó hírnevét.A csatorna szerint azért, mert a helyreigazítás annyira hosszú, hogy

elvitte volna az egész műsoridőt. A helyreigazítást Juhász szerint - aki az egészről egy videót is közzétett „Mocskos, hazug propagandisták” címmel - nem is a jogsértést tartalmazó médiatartalom megjelenésével azonos napon, azonos műsoridőben tették közzé, ahogy azt kellene. Pedig a bíróság egyértelműen rendelkezik, hogy az ítélet melyik részét kell közölni, nem pedig csak tetszés szerint kiragadott részeket.

photo_camera Juhász Péter még az Együtt politikusaként Fotó: botost/444.hu

Juhász a videóban azt mondja, csak a családjával kapcsolatos ügyben, a 2018-as választások előtt a kormánymédiában

háromezer lejárató cikk jelent meg róla,de végül csak nyolc kiadót volt ereje, ideje és lehetősége beperelni. Állítása szerint ezeknek mindegyikét megnyerte. A TV2 Média Csoportot 500 ezer forintra büntették a kihagyások miatt, de a csatorna fellebbezett az ítélet ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt