21 év börtönre ítélték a férfit, aki rálőtt Lady Gaga kutyasétáltatójára

bűnügy
2022 december 06., 05:23
comments 5

2021 februárjában lőttek rá Lady Gaga kutyasétáltató asszisztensére, akitől aztán megszerezték az énekes három francia bulldogja közül kettőt, az elrabolt kutyákkal pedig elmenekültek. A kutyákat sétáltató férfi súlyos és életveszélyes állapotban került kórházba, de túlélte a támadást.

Los Angeles megye kerületi ügyészsége közleménye szerint 21 év börtönbüntetésre ítélték most a húszéves James Howard Jacksont, aki gyilkossági kísérlet miatt nem vallotta magát bűnösnek, de a súlyos testi sértés vádját elismerte.

Jackson egyike volt annak a három férfinak, akik 2021 februárjában Los Angelesben bulldogokat kerestek, és amikor meglátták az énekes kutyáit sétáltató Ryan Fischert, kiszálltak a kocsiból, ütni és fojtogatni kezdték, majd rá is lőttek.

Az eltűnt kutyák később visszakerültek, miután Lady Gaga 500 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel értük.

Áprilisban öt embert tartóztattak le Lady Gaga kutyáinak elrablása és kutyasétáltatója megtámadása miatt, és az már akkor kiderült, hogy a kutyát sétáltató férfit nem azért támadták meg, mert Lady Gaga volt a kutyák gazdája. Az öt támadó közül hármat gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak, kettőt pedig az abban való segédkezéssel. A többiek tárgyalása még hátravan. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.