Csák János a tanártüntetésekről: Az utcáról nem lehet kompromisszumokat kötni

POLITIKA
2022 december 6., 18:57
comments 30

„Sajnálatos, hogy létrejött egy politikailag motivált tiltakozáshullám, ami nem arról szól, hogy hogyan javíthatnánk meg a rendszert, hanem, hogy hogyan tudnánk destabilizálni,” mondta a tanártüntetésekről a kultúráért és innovációért felelős miniszter a HírTV kedd esti műsorában. Ezt támasztja alá, hogy a baloldal azért lobbizik Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a béremeléshez szükséges forrásokat, fűzte hozzá Csák János a kormányzati kommunikáció állandó elemét. Arra a felvetésre, hogy a tanárok nem csak a bérfejlesztésért demonstrálnak, a miniszter úgy reagált, hogy

„a Belügyminisztérium, Pintér belügyminiszter egy fél éve vette át ezt a területet. Ezért is tartom méltánytalannak, hogy olyan követelésekkel állnak elő, amiknek hosszú előkészítésük van.”

„Szerintem Maruzsa államtitkár úr is, Pintér miniszter úr is nagyon is oda hallgat egyébként a tanárok legitim szervezeteire. De utcáról nem lehet kompromisszumokat kötni, nem lehet konszenzusra jutni. Le kell ülni egymással,”

zárta a témát Csák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt