Meghalt egy vendégmunkás a FIFA egyik katari szálláshelyén

foci
2022 december 07., 17:08

Meghalt egy vendégmunkás a foci világbajnokság alatt, miközben javításokat végzett a FIFA edzőbázisaként használt szálláshelyen.

Az ötcsillagos Sealine Beach üdülőhely 58 luxusvillának, valamint teljes méretű edzőpályának, strandbárnak, minigolf pályának és számos étteremnek ad otthont. Az Athleticnek nyilatkozó névtelen források szerint egy filippínó, 40 év körül férfi vesztette életét, amikor egy targonca rámpáján sétálva megcsúszott, és beverte a fejét. A férfi feladata a parkolóban lévő lámpák javítása volt.

A katari világbajnokságot szervezők szerint bár a baleset az üdülőhelyen belül történt, de egy közúton, ezért nem az ő, hanem a szaúdi kormány feladata a kivizsgálása.

November végén egy vezető katari politikus beszélt arról, hogy több száz vendégmunkás halhatott meg a 2022-es futball világbajnokságot megelőző építkezések alatt. A vébét rendező Katar sok kritikát kapott a stadionok és a további infrastruktúra építésének körülményei miatt. A vébén dolgozók többsége vendégmunkás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.