A jövő héten egyeztető fórumon találkozhatnak az iskolaigazgatók és a köznevelési államtitkárság képviselői

oktatás
2022 december 09., 10:13
comments 11

Péntek reggel jelent meg a Blikkben, hogy a Belügyminisztériumba rendelték be a „legrenitensebb”, azaz a közoktatás állapota miatt leghangosabban tiltakozó iskolák igazgatóit, és a cikk címében arra utaltak, hogy ott majd a szőnyeg szélére állíthatják őket. A Blikk úgy tudja, hogy több, a tiltakozásokban aktívan részt vevő iskola igazgatója is kapott meghívót Pintér Sándor belügyminisztertől „aktuális kérdések megbeszélésére.”

Elértük az egyik érintett iskola vezetőjét, aki megerősítette, hogy valóban lesz jövő héten egy egyeztető fórum intézvényvezetők részvételével, de ezt a köznevelési államtitkárság szervezi, és ezt igazgatóként abszolút örömmel fogadták, hiszen hónapok óta az volt az egyik kérésük, hogy a kormány hallgassa meg az iskolák problémáit, erre pedig most sor kerülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.