Pert indítottak a Fortnite-függő gyerekek szülei Kanadában

játék
2022 december 09., 05:32
comments 8

Az ENSZ 2018-ban vette fel a mentális betegségek közé a játékfüggőséget. A csoportos keresetet beadó kanadai szülők többek között erre is hivatkoztak, amikor pert indítottak a Fornite-ot kiadó Epic Games ellen. A három szülő azt mondja, a gyerekeik annyira rákattantak a játékra, hogy elfelejtettek enni, aludni és zuhanyozni. Szerintük szándékosan alakították úgy a programot, hogy addiktív legyen. Az egyik gyerek 2 év alatt több mint 7700 órát játszott a játékkal.

Ugyanakkor az Epic Games azzal érvelt, hogy a videójáték-függőség nem elismert pszichológiai rendellenesség. Az online játéknak egyébként 350 millió felhasználója van már. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.