Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Ódor Ferenc volt fideszes képviselőre

bűnügy
2022 december 14., 12:48
comments 2

Letöltendő börtönbüntetést kaphat Ódor Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselő és társa, mert négy évvel ezelőtt négymillió forint kenőpénzt kértek egy autópálya-építésben közreműködő cégtől, cserébe, hogy megszüntetik az ellenük zajló földhivatali eljárást, írja a 24.hu. Ódor ekkor az Encsi Járási Hivatal vezetője volt, korábban, 1998 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselője.

photo_camera Ódor Ferenc

Ódort 2018 decemberében bilincsben vitték el a hivatal parkolójából, társát, a földhivatal osztályvezetőjét egy étteremből állították elő. A Fővárosi Törvényszék első körben egyenként öt év felfüggesztett börtönre, négymillió forint pénzbüntetésre és három év foglalkozástól való eltiltásra ítélte őket, de az ügyészség súlyosbítást kért. Letöltendő börtönbüntetést, hosszabb foglalkozástól való eltiltást és közügyektől való eltiltást kértek Ódorékra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.