Putyin megérkezett Minszkbe

külföld
2022 december 19., 13:55
comments 8

Az orosz államfő hétfő délután landolt a belarusz fővárosban, a reptéren személyesen Aljakszandr Lukasenka fogadta az orosz állami média beszámolója szerint. Mint a Guardian megjegyzi, aggodalomra adhat okot, hogy Putyin látogatásának célja, hogy rábírja Ukrajna megtámadására Fehéroroszországot. Már február vége, az orosz háború megkezdése óta lehetett hallani arról, hogy Putyin szeretné, ha a belarusz állam is beszállna a háborúba, de eddig az ország leginkább csak területet biztosított az orosz hadseregnek, közvetlenül nem vettek részt a harcokban.

link Forrás

Érdekes az is, hogy Putyin ezúttal maga ment el Minszkbe, a legutóbbi találkozóik alkalmával mindig Lukasenkának kellett Oroszországba utaznia, Putyin 2019 óta nem járt itt.

Az orosz hírügynökségeknek Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Fehéroroszország Moszkva első számú szövetségese, de bármiféle állítás azzal kapcsolatban, hogy Moszkva nyomással akarná elérni, hogy Minszk csatlakozzon a „különleges katonai művelethez”, ostoba és szerencsétlen kitaláció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.