Gyilkossággal vádolnak nyolc tinédzser lányt Torontóban

bűnügy
2022 december 21., 10:40

A nyolc lány – három 13, három 14 és két 16 éves – a közösségi médiában ismerkedett meg egymással, és a vád szerint egy 59 éves férfit késeltek halálra vasárnap kora reggel Toronto főpályaudvarának közelében.

Az áldozatot nem nevezték meg, de egy sajtótájékoztatón Terry Browne, a torontói gyilkossági osztály őrmestere elmondta, hogy a férfit nemrég regisztrálták a város hajléktalanszálló rendszerében. Úgy fogalmazott, hogy a férfinak „a közelben van egy támogató családja”, emiatt „nem feltétlenül” nevezné hajléktalannak, „csak nemrég került nehéz helyzetbe”.

A mentőket december 18-án éjfél körül értesítették járókelők, hogy egy „szúrt sebeket” szenvedett férfit találtak. A rendőrség közleménye szerint a lányok feltehetően egy „veszekedést” követően bántalmazták és szúrták meg az áldozatot. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol nem sokkal később meghalt.

A rendőrök a szemtanúk kihallgatása után a közelben több „fegyvert” is találtak, majd letartóztatták a lányokat. A nyomozók szerint a támadásban részt vevő lányok a közösségi médiában ismerkedtek meg egymással, és egyelőre nem világos, miért találkoztak azon az estén.

Browne tájékoztatása szerint a gyanúsítottak közül háromnak már korábban is volt „kapcsolata a rendőrséggel. December 29-én kell bíróság elé állniuk. (Guardian)