A henteseket és a Szülőföldön magyarul programot is megsegítette a kormány pár milliárddal az éjjel

gazdaság
2022 december 23., 08:21

A Magyar Közlöny friss száma szerint a kormány a turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók részére 2024–2027 között összesen 150 milliárd forint többletforrást szavazott meg, de nem feledkezett meg a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokról sem, amire 2024-től kezdődően évente beépülő jelleggel 80 millió forintot adott – írja az mfor.hu.

A lap szerint az úgynevezett gyármentő program hitelekről szóló részéhez 2,4 milliárd forintot ad kamatkiegyenlítésre, valamint meghatározta, hogy 15,4 milliárd forintnak rendelkezésre kell állnia a központi költségvetés Eximbank Zrt. kamatkiegyenlítését finanszírozó kiadási előirányzatán.

A kormány ezen kívül a határ menti ukrán területeken az illegális hulladékelhagyást megelőző beruházásokhoz kapcsolódó, szemléletformálást célzó intézkedésekhez 916 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott. Illetve közzétették azt is, hogy összesen 4,5 milliárd forintnyi segítséget vehetnek igénybe a kis hentesüzletek a megnövekedett költségeikhez.

Ezeken felül a Szülőföldön magyarul program kárpátaljai támogatási összegét 1,48 milliárd forinttal megemelték.