Navalnij szerint az orosz hatóságok szándékosan rontják az egészségét a börtönben

külföld
2022 december 26., 19:39
comments 3

A bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij legfrissebb Twitter-posztjában azt írja, hogy egyre súlyosabb hátfájástól szenved a magánzárkában töltött rengeteg idő miatt, és szerinte ez a hatóságok szándékos stratégiájának része, hogy aláássák az egészségét.

Alekszej Navalnij 2021. június 22-én egy meghallgatáson egy moszkvai bíróságon
photo_camera Alekszej Navalnij 2021. június 22-én egy meghallgatáson egy moszkvai bíróságon Fotó: Sputnik via AFP

Mint ügyvédein keresztül írja, az, hogy 16 órán keresztül csak ülni lehet egy vasszéken vagy pedig állni, egy egészséges embernél is hátfájást okozna egy hónap után, neki pedig eleve gerincproblémái vannak és három hónapja kell így töltenie a napjait. Másfél hónapon keresztül kérte, hogy vizsgálja meg egy orvos, majd amikor végre küldtek hozzá egy doktort, öt percet vizsgálta, de nem mondta meg neki sem a diagnózist, sem azt, hogy milyen injekciókat írt fel neki.

Navalnij attól sem érzi magát különösebb biztonságban, hogy ismeretlen anyaggal injekciózzák, és mikor megkérdezte, mit kap, azt a választ kapta: „Amit az orvos felírt, például B vitamint.” Egyébként nincs érzékelhető hatásuk a hátfájására. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.