A szexuális bűnöző Bill Cosby elérkezettnek látja az időt, hogy turnéval térjen vissza

külföld
2022 december 29., 12:56

Bill Cosby, Hollywood egyik legsúlyosabb szexuális ragadozója, akit épp néhány hete pereltek be újra, azt mondta, 2023-ban visszatérne a színpadra. „Amikor kijövök ebből, úgy érzem, képes leszek fellépni, és az a Bill Cosby leszek, akit a közönségem ismer” - nyilatkozta a WGH Talk című rádióműsorban. A műsorvezető kérdésére, hogy 2023-ban turnézni fog-e, Cosby azt válaszolta: „Igen, mert olyan sok móka van abban a fajta történetmesélésben, amit én művelek.” A humorista sajtósa megerősítette a Varietynek, hogy tavasz-nyári kezdésben gondolkodnak.

Bill Cosby
photo_camera Bill Cosby Fotó: Matt Rourke/AP

A most 85 éves Cosbyt 2018-ban ítélték el Andrea Constand begyógyszerezése és megerőszakolása miatt, 2021-ben szabadult, miután a Legfelsőbb Bíróság megváltoztatta a végzést eljárási hiba miatt. Idén júniusban egy másik ügyben szintén szexuális erőszak miatt 500 ezer dollár kártérítésre ítélték. Bill Cosbyt eddig 60 nő vádolta szexuális zaklatással és nemi erőszakkal.

Legutóbb pedig néhány hete indított pert öt nő szexuális zaklatás miatt Cosby és az NBC tévétársaság ellen, miután New York állam egy új törvény lehetővé teszi, hogy ideiglenesen felfüggesszék a régebbi szexuális zaklatási ügyek elévülési idejét. A nők azt állítják, hogy Cosby megerőszakolta vagy szexuális aktusra kényszerítette őket. A vádak közül négy az 1980-as évek végéről vagy 1990-ből származik, amikor a színész hírneve csúcsán volt az NBC-n a Cosby Show sztárjaként. Az ötödik felperes egy volt hollywoodi vezető, aki azzal vádolja Cosbyt, hogy 1969-ben erőszakolta meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.