Irán a Hormuzi-szorosban kelti a feszültséget

külföld
2022 december 30., 09:31
comments 2

Közös haditengerészeti, légi és szárazföldi gyakorlatot tartott a Hormuzi-szorosban az iráni hadsereg. A Perzsa-(Arab-)öblöt az Indiai-óceánnal összekötő szoros a világ olajkereskedelmének legstratégiaibb pontja, a szoros lezárásával Irán lényegében el tudná vágni az olajtermelő öbölmenti arab országokat a világpiactól. Ezen a szoroson halad át a tengeri úton szállított nyersolaj 30 százaléka.

photo_camera Az iráni Forradalmi Gárda egy járőrhajója a Hormuzi-szorosban 2022 júniusában. Fotó: -/AFP

Habibollah Szajjari, az iráni haditengerészet admirálisa a gyakorlat apropóján arról beszélt, hogy az amerikai haditengerészeti erőknek ki kellene vonulniuk a térségből. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.