2022-ben minden áldott nap lefutott egy maratont

futás
2023 január 01., 08:33
comments 19

Sokan életük céljaként tekintenek arra, hogy lefussák a 42 kilométeres maratoni távot. Egyszer. De semmi esetre sem az év minden áldott napján, ahogy az 53 éves angol Gary McKee tette 2022-ben.

Futásával egymillió fontot gyűjtött két alapítványnak, az egyik rákos betegekkel foglalkozik, a másik hospice ellátással.

A háromgyermekes McKee az egy év alatt 20 pár futócipőt nyűtt el és több mint 15 300 kilométert futott. Az utolsó futására hatalmas tömeg verődött össze a cumbriai otthonában Cleator Moorban, többen vele is tartottak. A távot legtöbbször reggelente futotta, mielőtt munkába állt volna a sellafieldi atomerőműben, ahol csoportvezetőként dolgozik.

A férfi túl van a Kilimandzsáró megmászásán, új-zélandi túrákon, brutális túrákon és futásokon. Korábbi csúcsa 110 nap alatt teljesített 110 maraton volt.

McKee 1997 óta gyűjt pénzt a Macmillan Cancer Supportnak, abban az évben diagnosztizáltak rákot az édesapjánál, aki végül 2005-ben egy másik betegségben halt meg. (BBC, Guardian)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.