Zelenszkij: Az idei év február 24-én hajnal 4 órakor kezdődött

külföld
január 01., 09:08
comments 6

Tizenhét perces videóban köszöntötte az új évet Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, a képsorokkal alátámasztott üzenetében az orosz agressziót elszenvedő országának egy évét foglalta össze.

Azt mondta, hogy az idei év február 24-én hajnal 4 órakor kezdődött, sötét volt és zajos. Egy másik Ukrajnára ébredtek akkor és másik néppé váltak. Ellenálltak és harcoltak. Legyőzték a pánikot, a kétségbeesést, a félelmeiket.

Hosszan sorolta a veszteséget szenvedett városokat, 2022 tragikus és felemelő történeteit, megköszönte a világ támogatását.

Ígéretet tett a harc folytatására, az elvesztett ukrán földek visszaszerzésére, azt kívánta, hogy a katonák, a hadifoglyok és a menekültek is hazatérhessenek otthonaikba, hogy visszatérhessenek a normális, békés élethez. „Az unokák meglátogathassák nagyszüleiket az ünnepek alatt. Ehessenek görögdinnyét Herszonban. És cseresznyét Melitopolban.” (president.gov.ua)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.