Hat ellenzéki kerület tényleg nem kap rezsitámogatást a kormánytól

belföld
2023 január 03., 07:57
comments 9

Közzétette a kormány, hogy melyek a 10 ezer főnél nagyobb, összesen 44 milliárd forintos rezsitámogatásban részesülő települések. Összesen 138 városi és 17 kerületi önkormányzat szerepel a listán.

A legtöbb támogatást, 3,1 milliárd forintot a fideszes vezetésű Debrecen kapta, de egymilliárd forint fölött kapott az ellenzéki Miskolc, Pécs, Szeged és a fideszes Kecskemét és Nyíregyháza.

A kormány korábban a tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatást, mivel az elmúlt évben az energiaárak a sokszorosára emelkedtek. Egy sor önkormányzat kénytelen volt bezárni vagy csökkentett nyitvatartással üzemeltetni néhány intézményét.

A Telex emlékeztet rá, hogy a listáról hiányzik a III., IV., IX., XI., XV. és XVIII. kerület. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, hogy ezek az önkormányzatok nem egyeztettek Láng Zsolt kormánybiztossal, ezért maradtak ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.