Erasmus: Gulyás szerint Brüsszelt először nem zavarták a kuratóriumok, aztán a kormány azt hitte, ez csak apróság

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
január 12., 15:20
comments 91
  • Gulyás Gergely perrel fenyegette az Európai Bizottságot, amiért befagyasztották az EU-s hallgatói és kutatói ösztöndíjakat.
  • A kormányinfón először azt mondta, Brüsszelnek semmi baja nem volt az egyetemi kuratóriumokba ültetett fideszes politikusokkal.
  • Valójában novemberben és decemberben biztosan leírták, hogy ez összeférhetetlen.
  • Gulyás szerint egy határozat „18. sorába” rejtették a problémát, a kormány meg azt hitte, vannak ennél nagyobb gondok is.
  • A kormány kész teljesíteni a kérést, csak jöjjön még egy pecsétes papír Brüsszelből.

„Elfogadhatatlan és tűrhetetlen” - foglalta össze Gulyás Gergely, mit gondol a kormány arról, hogy az alapítványi kézbe adott egyetemeket elvágták az uniós pénzektől.

Lendületesen bírálta Brüsszelt, mondván, eddig fel sem merült, hogy ki kellene venni a fideszes politikusokat az alapítványok kuratóriumaiból. „Úgy jártunk el, ahogy Brüsszel kérte, a kodifikált szöveget is egyeztettük, és ennek a jóváhagyását is megkaptuk. Sőt, Magyarország ennél szigorúbb összeférhetetlenségi szabályok elfogadására is nyitott lett volna, de ilyen igény Brüsszelből nem érkezett.”

„Szeretnénk békés megoldást találni” - mondta, majd perrel fenyegette a Bizottságot, a hallgatóknak pedig megígérte, hogy ha kell, az állam kifizeti az Erasmus-ösztöndíjak költségeit.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Nem kértek ilyet, amikor meg kértek, akkor eldugták a 18. sorba

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt