Youtube-rekordot döntött Shakira új dala, amiben volt férjén, a Barcelona-futballista Piquén gúnyolódik

KULTÚRA
2023 január 13., 14:21
comments 56

A világhírű kolumbiai énekesnő, Shakira legújabb számában beleszállt volt férjébe, Gerard Piquébe. A dal témája elsősorban az FC Barcelona klasszisának új párkapcsolata. Úgy tűnik, ez igencsak tetszik az internet népének, ugyanis a klipet több mint 63 millióan nézték meg a Youtube-on 24 óra alatt, ezzel ez a leghallgatottabb „új latin dal” a platform történetében.

link Forrás

Shakira és Piqué több mint 10 évnyi házasság és két gyerek után váltak el tavaly, és azóta a futballista összejött 23 éves Clara Chíával. A számban a 45 éves Shakira – az argentin DJ Bizzarap közreműködésével – egyebek mellett azt énekli, hogy „én két 22 évest érek.” Meg hogy „lecserélted a Ferrarit egy Twingóra, lecserélted a Rolexet egy Casióra.” Sőt hogy „nem a te súlycsoportod voltam, ezért vagy most valaki olyannal, mint te.” Emellett azt ajánlja edzőteremeket kedvelő volt férjének, hogy töltsön több időt az agya edzésével is.

A dalban Shakira említést tesz még a spanyol adóhatóságról, amely azt állítja, hogy az énekesnő nem fizetett be 14,5 millió eurót az államkasszába, amit pedig be kellett volna fizetnie. „Ott hagytál az anyósommal a szomszédban, a sajtóval és az adóbeszedővel az ajtónál” – énekli.

Egy spanyol ügyész tavaly nyáron nyolc év börtönt kért az énekesnőre adócsalás miatt. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.