Imacsoportra, macikra, nyugalmazott katonákra is jutott a Miniszterelnöki Kabinetiroda tavalyi költségvetéséből

közpénz
2023 január 16., 17:21
comments 5

4,67 milliárdos kormányzati kommunikációs szerződést kötött tavaly Rogán Antal minisztériuma, de imacsoportra, folyamatban lévő perekre, maci-örökbefogadásra, fotópályázatra és nyugalmazott katonákra is költött a Miniszterelnöki Kabinetiroda 2022-ben, derül ki a kormány honlapjára pár napja felkerült összesítőből.

A Rogán-féle Kabinetiroda egyik legfontosabb új partnere volt a kormány kedvenc plakátos cégének számító New Land Media, és a tulajdonos, Balásy Gyula másik cége, a Lounge Design Kft., akikkel tavaly októberben és decemberben

összesen nettó 4,67 milliárdért szerződött a Kabinetiroda a kormányzati kommunikációs feladatok ellátására.A dátum és a megfogalmazás alapján elképzelhető, hogy arról a bombás szankciós plakátkampányról lehet szó, amivel a kormánykommunikáció még októberben dobta le az atomot.

photo_camera Fotó: Magyarország kormánya Facebook

Ha már vizuális művészet, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrijének elfoglalt éve volt - a pályázatra a honlap szerint 38 ezer fotó érkezett -, ezért a pályázat elnöke, Kaiser Ottó bruttó 2 millió, a többi zsűritag bruttó 1,6 millió forintot kapott Rogánéktól. De nagylelkű adományokból sem volt hiány, a Miniszterelnöki Kabinetiroda egy sor civil- és jótékonysági szervezetet is támogatott őszig: 133 millió forintot kapott nyugdíjazott katonák szerepét elismerő program megvalósítására a Civilút Alapítvány, imalánc és ételosztás szervezésére 15 milliót a KDNP-s Vejkey Imre által alapított Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány, 10 milliót pedig

a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, amelyet a nemrég az ATV-től a közmédiához igazolt Kárász Róbert vezet.

Balog Zoltán püspök megáldja Trócsányi Lászlót, mint a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát
photo_camera Balog Zoltán püspök megáldja Trócsányi Lászlót, mint a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A listán van egy csomó tétel, amely a Kabinetiroda évek óta húzódó - többnyire jogi - ügyeire vonatkozik: bruttó 420 millió forint fölé emelkedett a kormány aktuális szerződéseinek összege a Rátky és Társa Ügyvédi Irodával jogi tanácsokért és képviseletért, vagy 879 millió forintra kúszott a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodával kötött megbízási szerződés összege, amelyben a kaszinómutyi károsultaival szemben képviselik az államot. A cég névadó résztulajdonosát nem kell bemutatni: Trócsányi László volt igazságügyi miniszter most az Európai Parlamentben dolgozik és a Károli Gáspár Református Egyetem rektora.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.