Ettől a 8 méteres Gizella királyné bábutól hónapokig rémálmaim lesznek

agyvihar
2023 január 21., 20:58
comments 14

Nemrégiben részt vettem a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programév megnyitóját beharangozó sajótájékoztatón, ahol azonnal el is döntöttem, hogy mindenképp megtekintem a műsort. Részben azért, mert elhangzott, hogy az esemény egyik fő attrakciója lesz egy 8 méteres bábu, ami Gizella királynét formálja meg. Mint minden ember számára, aki eléggé fél a beszélő bábuktól, a hasbeszélőktől, és a bohócoktól, igazi kilépőt ígért ez a komfortzónámból. Nem kellett csalódnom.

Gizella királyné 8 méteres, beszélő bábuja a megnyitón.
photo_camera Gizella királyné 8 méteres, beszélő bábuja a megnyitón.

Az M5 élőben közvetítette a hatalmas szavakkal beharangozott megnyitót, ami dicséretesen rövid volt, alig egy óra. Ez a fajta mértékletesség külön öröm egy olyan országban, ahol minden állami vagy céges ünnepség agyzsibbasztóan hosszú, mert valamiért azt hiszik, csak akkor lesz jó. De még egy reality kiválasztóshowja is végtelen szokott lenni Magyarországon, tehát mondom, ezért azonnal megadtam a pluszpontot.

A Ragyogj, Veszprém! névre keresztelt műsor közvetítése is csodálatos volt, ezt a lehető legkomolyabban mondom. Az M5 riportere Márkusné Vörös Hajnalka, a VEB2023 EKF programfejlesztési tanácsadója társaságában segített értelmezni a látottakat, és bevallom, Hajnalka útmutatásai nélkül sokszor elveszítettem volna a fonalat.

Na de mi volt?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.