Sokkal több hó és eső esett, mint ilyenkor szokott, a hegyi utakon alig lehet haladni

időjárás
2023 január 22., 13:20

Csapadék-anomáliának nevezte az Országos Meteorológiai Szolgálat azt, ami az országban az elmúlt héten és hónapban zajlott. A szervezet Facebook-bejegyzése szerint egy Észak-Keletről Dél-Nyugatra húzódó, az ország területének nagy részét lefedő tengelyen az elmúlt 30 nap során 50-110 mm-el több csapadék esett, mint a sokéves átlag.

Az elmúlt hét napon a legtöbb csapadék Miskolc-Diósgyőr térségében esett, több mint 105 mm, de Gyöngyössomoly és a Kékestető is bent van a top 3-ban. Az ország legmagasabb pontjának környékén annyi hó esett, hogy félő, hogy a hó súlya alatt kidőlnek a fák a csúcsra vezető bekötőúton, így ezt az Útinform szerint a biztonság kedvéért lezárták.

A Pilisben is nehéz a közlekedés a hó, és a havat látni akaró kirándulók miatt: a dobogókői parkoló már megtelt és az oda vezető úton jelentős a torlódás alakult ki. Már Pilisszentkereszttől dobogókőig araszolnak a járművek. A sok csapadéktól megáradt a Sajó, ami miatt Borsodban lezárták az utat a 26-os főút és Sajókaza között, Muhi és Köröm között, valamint Sajóörös és Kesznyéten között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.