Figyelmeztetést kapott a szombathelyi tankerület igazgatója, amiért 11 fok volt az egyik iskolában

oktatás
2023 január 23., 14:35
comments 4

Közel két hete írtunk róla, hogy a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában a téli szünet utáni első tanítási napokban a tantermek nagy alig 11 fok volt, így a gyerekek sapkában és kabátban ültek a tanórákon, illetve az osztályokat igyekeztek mindig a pár 18 fokra felfűtött terembe költöztetni. A kormányváltás óta az oktatásért is felelős Belügyminisztérium a hírek megjelenése után vizsgálatot indított ennek eredményéről adott ki most közleményt. Eszerint

a Klebelsberg Központ elnöke figyelmeztetésben részesítette a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját és a Váci Mihály Általános Iskola karbantartóját.A két hete megjelent hírek szerint azért lehetett csak kabátban meglenni az iskolában, mert a téli szünetben radiátorszelepeket cseréltek, de azt követően nem légtelenítették a rendszert. A BM közleménye szerint ez részben igaz csak. A radiátorokon tényleg cseréltek szelepeket, a távhőszolgáltató munkatársai és az iskola karbantartói viszont a szerelés után légtelenítették a rendszert. Viszont ez nem sikerült megfelelően, és nem ellenőrizték a rendszert a tanítás újraindulása előtt, így hideg iskola fogadta a diákokat és tanárokat január 9-én és 10-én.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.