Felszívta magát a forint a kamatdöntés hatására

gazdaság
január 24., 17:14

Lendületes erősödésnek indult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden délután a monetáris tanács piaci várakozásoknak megfelelő kamatdöntését követően; az eurót háromnegyed ötkor 391,27 forinton jegyezték. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi, idei első kamatmeghatározó ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén és nem módosította a kamatfolyosó széleit sem.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Virág Barnabás, az MNB alelnöke az kamatdöntés bejelentését követő online háttérbeszélgetésen elmondta, hogy a jegybank jelenleg alkalmazott eszközöket használja a továbbiakban is monetáris politikájának érvényesítésére. Változatlanul 18 százalék lesz az egynapos betéti tender kamata és a tendereket a jegybank ezentúl is naponta megtartja, valamint február elejétől heti rendszerességgel diszkontkötvény-aukciókat indít a kamatkondíciók minél hatékonyabb érvényesítése érdekében az egynapos betéti kamaton keresztül.

A forint árfolyama a kamatdöntést követően jó darabig nem változott, majd lendületes erősödésbe kezdett és bő másfél százalékos nyereségre tett szert a bejelentés előtti szinthez képest. Az eurót háromnegyed ötkor 391,27 forinton, a dollárt 359,77 forinton, a svájci frankot pedig 389,53 forinton jegyezték. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt