Már decemberben megkapták a kínai állampolgárságot a Liu testvérek

sport
január 24., 20:48
comments 4

A kínai sajtó szerint Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor már tavaly december végén, gyorsított eljárásban megkapta a kínai állampolgárságot - írja a Világgazdaság. Így időben végbement az országváltásuk ahhoz, hogy a következő, 2026-os téli olimpián Kína színeiben indulhassanak.

photo_camera A győztes Liu Shaolin Sándor és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Fõnix Csarnokban Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A nemzetközi olimpiai szabályok szerint országváltás után három évig nem indulhat egy sportoló olimpián, de a gyorsított eljárás miatt ezt ki tudták kerülni. Liuék valószínűleg Im Hjodzsunnal kerülnek majd egy csapatba, aki korábban Dél-Korea színeiben lett olimpiai bajnok, de 2021-ben felvette a kínai állampolgárságot.

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár hivatalosan a mai napig nem jelentette be, hogy hol folytatják pályafutásukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt