Meghalt Juan Carrito, a barnamedve, aki sütirablással lopta be magát az abruzzóiak szívébe

Elütötte egy autó Juan Carritót, a barnamedvét, aki azzal lopta be magát az olaszok szívébe, hogy hegyvidéki falvakat látogatott Abruzzo régióban. Juan Carrito alig háromévesen pusztult el a Castel di Sangro városához közel történt balesetben.

Carrito „első számú otthona” a síparadicsomként is ismert Roccaraso kisváros volt, ahol 2021 végén jóízűen elfogyasztott egy adag frissen sült sütit, miután betört a helyi pékségbe, ekkortól vált ismertté. Olyan is volt, hogy látták a helyi kútból vizet kortyolgatni, és gyakran maradt estére aludni egyet a fenyőfák alatt, mielőtt újból elindult volna hátrahagyott pizzák, szendvicsek és egyebek után kutatni.

photo_camera Juan Carrito holtteste 2022. január 23-án Fotó: PARCO NAZIONALE ABRUZZO/via REUTERS

A medve lakott területeken folytatott kirándulásai csak pimaszabbá váltak, miután kétszer megpróbálták visszatelepíteni a vadonba.

„Nagy fájdalommal fogadtam Juan Carito halálhírét, aki a legismertebb és legszeretettebb barnamedve volt Abruzzóban – mondta a régió elnöke, Marco Marsilio. – Elvesztése nemcsak Abruzzót, az egész világot elszomorítja” – tette hozzá.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt