Az amerikaiak is küldhetnek tankokat Ukrajnának

háború
január 25., 05:38
comments 1

A BBC úgy tudja, a németek mellett az amerikaiak is hamarosan bejelentést tesznek majd arról, hogy tankokat küldenek Ukrajnának. A nyugati harckocsik ügye most az egyik legmeghatározóbb kérdés az oroszok ellen vívott háborúban.

A brit lap információi szerint a Biden kabinet 30 darab M1 Abramst ad majd az invázió ellen védekező országnak. Annyiban várható volt ez a lépés, hogy a németek korábban azt mondták, csak akkor küldenek a saját Leopardjaikból, ha az USA is küld Abramseket.

photo_camera Abrams tankok egy tavalyi hadgyakorlaton Lengyelországban. Fotó: ARTUR WIDAK/Anadolu Agency via AFP

Mindez számos kérdést felvet, például azt, hogy hogyan fogják használni az ukrán katonák az amerikai harckocsikat, hisz ezek a harmadik generációs eszközök számos dologban különböznek még a mégoly jónak tartott Leopardoktól is. Csak egy példa, hogy azokkal ellentétben az Abramsek nem gázolajjal, hanem kerozinnal működnek és egy gázturbina hajtja őket.

Ezekre a kérdésekre és még ennél is többre válaszokat ad Magyari Péter nagycikke a témában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt