Két év felfüggesztett börtönt kapott a nagykanizsai anya, aki a kádba akarta fojtani a 8 éves fiát

bűnügy
2023 január 25., 16:56
comments 5

A Zalaegerszegi Törvényszék jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a nagykanizsai nőt, aki kádba akarta fojtani a 8 éves fiát, és a szüleit is rendszeresen bántalmazta.

A jelenleg 41 éves nőnek 2017-ben megszakadt az élettársi kapcsolata a közös gyerekük apjával, mert a nő rendszeresen ivott. Előfordult, hogy az üveget az akkor még csak 5 éves fia rejtette el az anyja elől, aki ezért megverte.

A bíróság a fiút az előzmények miatt az apánál helyezte el, de a nő is rendszeresen láthatta a fiát, csakhogy ilyenkor is berúgott, és az alkoholt gyakran nyugtatókkal együtt fogyasztotta, amitől agresszívvé vált.

Egy opioid-bázisú fájdalomcsillapító, az Oxycodone
photo_camera Egy opioid-bázisú fájdalomcsillapító, az Oxycodone Illusztráció: John Moore/AFP

A szüleivel is sokszor összevitatkozott – nem egyszer a gyerek jelenlétében –, és a tettlegességig fajuló, súlyos sérülésekkel végződő veszekedések miatt több alkalommal rendőri intézkedésre is szükség volt.

Meg akarta ölni a fiát

A nő apja 2020-ban meghalt, pár nappal később a haláláért az akkor éppen megint nála lévő 8 éves fiút hibáztatta. Az ittas, hisztérikus állapotban lévő nő a lakásban üldözte és ütötte a gyerekét, miközben azt hajtogatta, hogy megöli. Közben az ezt megakadályozni próbáló nagymamát is bántalmazta.

A fiú az őt üldöző anyja elől a fürdőszobába menekült, ahol a nő tovább fenyegette a megölésével. A gyereket vízbe akarta fojtani, ezért a kád csapját megnyitotta, a fiút pedig a nyakánál szorongatta, hogy a fürdőkádba lökje. A gyerek csak a nagymama érkezésével tudott kimenekülni a szorításból.

A lakásban folytatódó üldözés és bántalmazás közben a nagymamának sikerült annyi időre lefogni a lányát, hogy a gyereket az utcára küldje segítségért. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedő fiú végül egy járókelőt állított meg, segítséget kérve.

Pszichés betegségekkel küzd, büntetett előéletű

A Zalaegerszegi Törvényszék kiskorú veszélyeztetése, emberölés előkészülete és testi sértés miatt találta bűnösnek a pszichés betegségekkel küzdő, büntetett előéletű asszonyt, akit jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát. Pártfogó felügyeletét is elrendelte és véglegesen eltiltotta a nőt minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, aminek a részeként 18 évnél fiatalabbak nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését kellene végeznie. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.